Fa 3.5 milions d'anys. El Camp dels Ninots

Les troballes fòssils d’esquelets sencers d’animals i de pol·len realitzades al jaciment del Camp dels Ninots a Caldes de Malavella, molt ben preservades, ofereixen una informació excepcional sobre el clima, la fauna i el medi ambient de fa uns 3,5 milions d’anys, just abans de l’eclosió del gènere Homo.

L’exposició parteix d’aquesta temàtica amb un plantejament eminentment didàctic. Basada en la imatge gràfica, es focalitza en la recreació de la fauna i l’entorn natural d’aquella època, amb il·lustracions i reproduccions a escala real de les restes fòssils trobades, complementades amb una sèrie d’audiovisuals de curta durada que expliciten els continguts referents a la fauna i el procés d’excavació i estudi de les restes d’animals.

L’exposició es pot complementar amb activitats didàctiques i un cicle de conferències amb investigadors d’aquest període. L’exposició s’acompanya d’un dossier didàctic en pdf per les escoles.

Presentem els vídeos que hem realitzat i que actualment es poden veure a l'exposició itinerant. Podràs descobrir la reconstrucció del paisatge la formació dels fòssils, i com aquests són descoberts per l'equip d'arqueòlegs i de paleontòlegs de l'IPHES.

Exposició versàtil, capaç integrar-se en un espai d’entre 80 i 150 m².

Composada per 5 mòduls metàl·lics de 3 m de llarg, 2,40 m d’alçada i 0,50m d’amplada que fan de suport a lones tensades amb la gràfica il·luminada.

Aquests mòduls contenen els aparells audiovisuals (DVD i pantalles TV) .

Rèpliques en resina d’alguns fòssils d’animals a escala real. Concretament dos bous, un rinoceront, una tortuga i un tapir.

Expositors amb “ninots” d’òpal, que han donat el nom al jaciment.

No es necessita cap il·luminació especial ni potència elèctrica complementaria.

 

Actualment es pot visitar a Caldes de Malavella. Podeu contactar amb l'Ajuntament per saber els horaris de visita. Telf- Tlf: 972 47 00 05