Un bòvid extingit

Els bòvids trobats al Camp dels Ninots devien tenir una presència gràcil i unes mesures intermèdies respecte als grans bòvids, ja que feien uns 1,60 m d’alçada per uns 2,40 m de llargada i uns 500 kg de pes. Aquests animals eren molt grans en comparació dels antílops actuals, com els nyus (Connochaetes) o els Oryx, d’uns 200 kg de pes.


La seva alimentació es basava en herbes i fulles d’arbres i arbustos. Vivien en grups i devien tenir un comportament de caràcter territorial durant bona part de l’any. La seva estructura social devia estar encapçalada per un mascle dominant que defensava el territori. Es tracta d’una espècie actualment desapareguda i molt poc coneguda a Europa. Mai s’havien localitzat esquelets tan complets i en connexió anatòmica fins que es van trobar els exemplars del Camp dels Ninots.

Els bòvids van aparèixer en el registre fòssil per primera vegada ara fa 18 milions d’anys. Inicialment presentaven formes molt petites, però van augmentar significativament la talla, fins que ara fa 6 milions d’anys van sorgir a Europa noves formes realment grans, com és el cas del gènere Alephis. D’aquestes formes, més tard van aparèixer els Leptobos, els Bos, els Bison i els Bubalus.