Ens fem ressò de dos articles on es presenten evidències que indiquen una major diversitat de recursos del que es pensava en la dieta neandertal.

Fins fa poc temps, l’explotació sistemàtica de les aus amb finalitats alimentàries es considerava una característica exclusiva de la conducta humana moderna (Homo sapiens). En canvi, alguns estudis han deixat entreveure que això podia no ser d’aquesta manera. En aquest context s’emmarca un estudi que ha fet públic la revista Scientific Reports on es constata que els neandertals també haurien caçat coloms salvatges (avantpassats dels actuals) i que formarien part de la seva dieta.

Marques de tall observades en les restes fòssils de gat salvatge trobades a l’Abric Romaní que demostren que aquest animal va ser processat pels neandertals – IPHES

Skip to content