Docents

Benvolguts i benvolgudes:

Us presentem un espai web que esperem que us servirà d’ajut i d’inspiració per a la important tasca que dueu a terme. En els temps actuals, l’estudi de la prehistòria té, potser, més sentit que mai, i retorna a la societat un millor coneixement d’ella mateixa i de l’ésser humà com a espècie.

Sabeu que la prehistòria té un atractiu especial per als infants, i també per als adolescents. I com que quasi totes les disciplines científiques poden ser tractades des de la prehistòria, és un punt de vista interessant per a introduir conceptes importants com l’evolució, l’origen de l’etnicitat actual, la importància del pensament simbòlic o l’evolució tecnològica de la nostra espècie. Física, química, geologia, biologia, ètica, filosofia, art i fins i tot l’esport es poden abordar de forma divertida des de la prehistòria.

Foto:  J.M. Cartanyà

MATERIALS

Materials de docència

I aquest és l’objectiu d’aquest web: proporcionar-vos materials per a poder treballar a classe, sempre des de la prehistòria. Hi trobareu, principalment:

Dossiers

Adaptats al currículum acadèmic d’una franja d’edat. Els textos poden ser utilitzats pels infants adaptats per edats.

Píndoles

Documents amb informació concentrada al voltant d’un tema, dirigides a vosaltres, per tal que actualitzeu o reviseu l’estat actual d’una qüestió determinada. Intentarem analitzar les notícies que tinguin més impacte mediàtic a fi que, tan aviat com sigui possible, pugueu tenir una valoració per l’equip de recerca de l’IPHES.

Classes

Es tracta de classes preparades perquè les pugueu utilitzar al vostre gust. Pel que fa al text, algunes estan dirigides exclusivament a vosaltres i d’altres estan combinades amb textos adaptats a una edat determinada; així, en podreu fer ús com a eina de treball si ho estimeu oportú. En algunes classes us proposem exercicis, però altres qüestions poden variar molt depenent del curs al qual us dirigiu, per això el document mira de proporcionar-vos eines perquè desenvolupeu activitats o classes. Les classes tenen enllaços perquè pugueu contrastar informació, i també d’altres perquè els pugueu activar a classe directament.

PÍNDOLES

Píndoles

CLASSES

Classes

ACTUALITZACIÓ

Actualització constant

 

Aquest web neix amb la intenció d’actualitzar-se constantment. Teniu una bústia de suggeriments perquè hi pugueu deixar les vostres impressions i les vostres crítiques constructives, i així millorar entre tots i totes aquest espai amb vocació de suport a la docència.

Moltes gràcies i esperem que us agradi.

Z

Dossiers

Z

Píndoles

Z

Classes

Z

Prehistòria

Z

Espècie

Z

Evolució

Skip to content