I també… 

 

A més de promoure educació científica en prehistòria, a l’IPHES també participem en esdeveniments de divulgació, en l’escriptura de llibres, realització de jornades de portes obertes als jaciments, exposicions, en la  museïtzació de jaciments… 

                                                                     Foto: IPHES

EDUCACIÓ CIENTÍFICA

Educació científica

Foto: IPHES

 

L’IPHES desenvolupa diverses accions d’educació científica, mitjançant programes propis o en col·laboració amb altres institucions. D’entre aquests destaca «IPHES a les escoles», el programa d’educació científica de l’IPHES per donar suport al professorat en l’ensenyament de la prehistòria i l’evolució humana mitjançant la realització de tallers-demostracions, del qual n’han gaudit milers d’estudiants des del seu naixement l’any 2011.

Mitjançant l’educació científica pretenem:

  • Promoure les vocacions científiques i l’interès per la ciència en general i la prehistòria i la nostra evolució com espècie en particular.
  • En particular, promoure l’empoderament de les noies i el seu interès per les carreres científiques.
  • Arribar a l’alumnat dels municipis on es troben els projectes arqueològics on treballem i fomentar-ne l’interès pel seu patrimoni.
  • Actuar en centres escolars d’entorns vulnerables, on l’estímul per l’estudi és especialment important.
  • Contribuir a lluitar contra l’absentisme escolar i l’abandonament dels estudis
  • Realitzar les nostres accions de socialització amb llenguatge didàctic i inclusiu respecte al gènere, lloc d’origen, diversitat religiosa, etc.

YOUTUBE IPHES SOCIALITZACIÓ

Evoluciona.org i canal de youtube IPHES Socialització

 La pàgina web i el canal de youtube pretenen ser una altra eina per donar suport al món educatiu oferint materials per als equips docents i l’alumnat, sempre al voltant de la prehistòria. Vídeos didàctics, classes preparades, píndoles per actualitzar coneixements dels equips docents, explicació del procés científic i materials diversos, adaptables a l’ús en les escoles i centres educatius.

Clica per anar al canal de Youtube IPHES Socialització

EXPOSICIONS

Exposicions

Foto: IPHES

A’IPHES hem produït diverses exposicions, que en els darrers anys han itinerant per diferents municipis de Catalunya, acumulant més de cent mil visitants.

CIÈNCIA PÚBLICA

Ciència pública

Foto: IPHES

Participem en jornades, fires i esdeveniments de ciència. Col·laborem especialment amb la Universitat Rovira i Virgili en programes com ara La Setmana de la Ciència, el Campus Extens, La Nit de la Recerca a Tarragona, entre d’altres. També participem en el Festival Pint of Science o el YoMo Barcelona, així com altres formats de divulgació científica.

JORNADES DE PORTES OBERTES

Jornades de Portes Obertes

Jornada de Portes Obertes 2006 de l’Abric Romaní, a Capellades, Barcelona.

En algunes de les nostres excavacions realitzem jornades de portes obertes amb activitats com conferències, demostracions i tallers didàctics per donar a conèixer al públic els treballs de recerca que s’hi duen a terme

Jornada de Portes Obertes 2019 de la Cova Teixoneres, Coves de Toll, Moià, Barcelona.

MUSEOGRAFIA I VALORITZACIÓ DELS JACIMENTS

Museografia i valorització dels jaciment arqueològics

Detall de l’espai museogràfic AQUAE, de Caldes de Malavella, Girona

En ocasions, el procés de socialització de les investigacions comporta la creació d’un espai museogràfic o de recursos interpretatius i didàctics al voltant del jaciment. Per a fer-ho col·laborem amb nombrosos ajuntaments i altres ens de gestió del patrimoni. És el cas, entre altres, de l’itinerari interpretatiu i l’espai AQUAE vinculats al jaciment del Camp dels Ninots, l’edició d’un còmic sobre l’Abric Romaní o la realització de continguts del Museo de la Evolución Humana de Burgos.

Skip to content